امیرحسین اوسیوند کارگردان مستند «چشم در راه بهار» در گفتوگو با خبرگزاری حوزه اظهار کرد: در این مستند تلاش کردم تصویری زیبا از مادر خلق کنم. در این کار ما با شکلی دیگر از مقام مادر مواجه میشویم که تا به امروز کمتر شاهد آن بودهایم. در این فیلم تمام سعی و تلاشم این بود از کلیشههای رایج دوری کنم چون مقام مادر به اندازهای پرمعنا و وسیع است که میتوان تا سالها پیرامون آن آثار با کیفیت تولید کرد.
وی افزود: در مستند «چشم در راه بهار» زندگی یک زن روستایی که مادربزرگ خود من میباشد، روایت میشود که سالهاست قادر به راه رفتن نیست اما با این وجود تمام کارهایش را خود انجام داده و حتی مسئولیتهای اجتماعی خود را شخصاً انجام میدهد. این زن همچنین باعث شده در شرایطی که فضای امید در روستاها برای جوانان کمرنگ شده با تلاش خود برای جوانان ایجاد انگیزه کند.
این مستندساز بیان کرد: فیلمهای مستند میتواند حرفهای بسیاری برای گفتن داشته باشد به ویژه در حوزه موضوعات اخلاقی و دینی کارکرد فیلمهای مستند بسیار پررنگ است دلیل این امر نیز به واقعگرایی برمیگردد که در تولیدات مستند وجود دارد. در مستند اگر واقعیت همانگونه که رخ داده تصویر نشود اثر کاملاً بیکیفیت خواهد بود.
وی با بیان اینکه مستند در صورت حمایت مخاطب بسیاری خواهد داشت تصریح کرد: باور من این است اگر فیلمهای خوش ساخت مستند حمایت کافی شوند در گیشه با استقبال خوبی مواجه خواهد شد البته بخشی از موفقیت فیلمهای مستند در اکران عمومی به تبلیغاتی برمیگردد که از این دست تولیدات به عمل میآید.
این فیلمساز در بخش دیگری از سخنانش متذکر شد: جشنوارههای سینمایی محلی برای آسیبشناسی تولیدات مستند هستند اما تنها این حوزه نباید مأمن نمایش این دست تولیدات باشد. فیلم مستند باید از سوی تلویزیون نیز حمایت شود تا مخاطب گستردهتری پذیرای آن باشد.
وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: نمایش فیلمهای مستند در پلتفرمها یکی دیگر از حوزههای نمایش آثار مستند است. همچنین نمایش فیلمهای مستند در مکانهای عمومی به ویژه ایستگاههای مترو، فرودگاهها و ترمینالها میتواند به بهتر دیده شدن این شکل از سینما کمک کند.
انتهای پیام
نظر شما